Wednesday, March 21

Kidzania?

At first macam nak gi Kidzania, dekat dgn ikea tu.. But then macam cuak je nak explore new place by myself + faheem je.. Hubby as usual is not around - by now korang sure dah lali dengan ayat ni.. Malas bawak bibik gak.. Faheem ni kalau ada Mummy or Daddy dia jangan harap nak ngan orang lain.. So kalau bawak bibik, bibik mmg konfem bersenang lenang.. aku jugak yg mcm maid, aku la yg bawak kereta, aku la yg layan apa faheem nak altho tgh driving, aku la dukung faheem, aku la order food, aku la suap faheem, aku la yg bayar.. dr bawak bibik tp aku bengkek je sbb dia bersenang lenang.. baik suh dia duk umah masak lunch utk i (bibik i masa sedap tau)

Bukannyer dia yg nak bersenang lenang, I rasa dia pun susah hati sbb terlampau bersenang lenang.. sbb in term of effort mmg dia boleh dapat "A".. bukan dia x cuba pujuk faheem tu, bukan dia x cuba dukung faheem tu, bukan dia x cuba nak suap faheem.. faheem yg kerek dgn dia..x pedulikan dia if mummy or daddy dia ada.. tp bila I pegi keje.. ok plak faheem friend dgn bibik..


eh macam dah lari topik.. anyway.. ok sambung balik, macam cuak nak explore kidzania tu.. tanya kat bbm n whatsapp sesaper yg dah pegi.. derang ckp its like a big city konon2 bebudak tu ada keje sendiri, boleh jual beli brg, save duit n whatnot.. i was like, ayo Faheem umur pun x sampai 2 tahun.. reti ke nak appreciate bende2 camtuh.. tp tgk website kidzania dia kata ada 8tvt utk budak2 kecik.. since x sure decide nak gi kizsports gym kat empire je la.. situ konfem ada playland.. altho faheem x utilize n x panjat2 tinggi2 lagi or turun slide or turun bende pusing2 tu.. tp x kisah la price I pay pun less than half for kids below 2 years old kan? at least tempat luas, faheem leh buat sprint 100 metres n if tersepat/tersadung pun carpeted n soft landing la



N the most important thing ada kandang (is this the correct word?) yg penuh dgn bola2 kecik yg colorful.. Everytime faheem jumpa kandang camnih tetibe je dia akan extra sronot n gedik.. Gedik berlakon konon2 tdo atas bola2 tu.. pastu menyelam terjun tiruk dalam bola2 tu.. ada plak slide yg trus masuk ke dlm kandang tu terbenam badan budak by half dek bola2 yg byk tu.. tu je la nak citer.. nanti dah besar sket or bila daddy dah ada kita try explore kidzania tu.. i akhiri entry i dgn gambar anak i yg gedik dlm kadang bola2 tu


No comments:

Post a Comment