Friday, January 14

Singapore Trip - Day 3 (last day)

Day 3
Went to Sentosa Island / Universal Studio.. Ouh, if u go there.. Just try the Garret Popcorn.. Lotsa of flavor to choose from, I tried the Caramel one.. nice creamy & rich!! Wanted to try the Almond + Caramel one but they do not have that particular flavor that day.. Then balik ke Mesiaaaa.. x mampu duk kat SG lama2.. Mahal okeh hotel 270SGD per nite.. tu pun partially redeem point.. U ols ingat laki melks chop duit?? Nak duduk hotel cap ayam (mcm zaman masih berdua) kesian kat Faheem..Last 2 years punya trip, considered as budget trip - bilik kecik, katil single 2, lantai tile bodo je.. Dah ada Faheem ni kene la duk hotel semenggah sket, yg bercarpet tebal n luas sbb budak tu nak merayap.. Katil kene king, kalau x Faheem nak tdo mana..

Teramik gambar Faheem tengah batuk..

Our small family in front of the so called Universal Studio's globe

Under the candy tree.. hihihi

This is how the candy tree looks like actually

2 comments:

  1. ehem...aku yg duduk johor selama 30 29 tahun ini pon tak pernah jejak okeh singapore. Padahal nak pegi balik hari pon boleh. Tiap kali ajak Mohd Rafi pegi dia kata Singapore takde pape.. Berlagak gila mentang2 dia selalu kuar masuk singapore.

    ReplyDelete
  2. aku gi SG sbb nak shopping masa year-end/new year.. mid year punya sale je.. sbb kat orchard tu bersambung2.. tayah klua building.. kalau kat suntech/marina tu pun bersambung2.. tp betul ckp kat mohd rafi, mmg tade pepe pun.. naik atas puncak langit marina bay sands tu sama je feeling cam naik menara kl..

    ReplyDelete