Friday, January 7

Persoalan lagi..

Smalam pasal nak mandikan anak air suam or air sejuk.. now pasal sox pulak.. Ok, masa dalam hari memang berbungkus la kaki tu kai booties..

Dah besar camner? Skarang ni, siang Faheem mmg x pakai sox sbb dia tgh memanjat, melompat, merangkak segala mak nenek la.. So kalau kai sox mcm licin even yg ada non-slip sole tu..

Kalau tido camner eh? As for now my practise mmg everyday pakai kan dia pyjama 2 pcs + sox or sleepsuit yg mmg tutup kaki terus.. Dah boleh x pakai sox ke? Ke still kene kai sox? Bila umur sesuai dah tayah pakai sox time tido?

P/s - Banyaknya soklan.. Mommies out there, pls share experience ye.. Thanks in advance

4 comments:

  1. Bab air, ikut keselesaan budak dah ler. Buat pekak org lain kata apa. Dulu org kata ayra manja gak, balik JB kene jerang air. In time, tiba2 dia sendiri nak mandi air sejuk hehe.

    Abt socks, ayra sampai skang pakai socks to sleep. My reason, anak I tak suka blanket. Habis ditendang. Nak elak terlalu sejuk I pakaikan la socks. Besides, kan penyakit masuk ikut kaki? Ke salah info? Hahaha

    ReplyDelete
  2. Hehe I pun also dunno la. But I still pakaikan Zahra sox wpun dah setahun! Time tido je la, sebab angin or sejuk kita tak tahu kan. Sometimes dia rimas, so time susu tak pakaikan lagi, lepas dia dah deep sleep baru pakaikan.

    ReplyDelete
  3. wow. this mama (aka moi) sungguh kedekut nk beli sox untuk her two dots. haha. i might have been more particular with my eldest, tp i sudah lupa. with Dinara she already graduated from mitts n boots by the time i started work =P.
    kasi tdo pakai sleepsuits nak kasi keje senang. otherwise selimut je =P anak2 i mmg big fan of blankets.
    er... i'm totally not helping. haha

    ReplyDelete
  4. lily, aan & yanz >> thanks for sharing.. faheem akan tendang blankie dia.. so now i still continue kaikan dia sox or sleepsuit..

    ReplyDelete