Monday, January 17

Not So Heavenly

Warning: Entry penuh makian n caci mencaci.. Saper tanak tambah dosa, boleh blah.. Saper x kisah menambah dosa or kiasu nak amik tau.. sila teruskan bacaan

Suatu malam yang hening, tetibe trasa nak makan cake.. Lalu secara spontan klua gi carik kek.. Ada possibility dah tutup tp try je la.. 9.55pm sampai dikedai..

Saya: Dik, bukak lagi x?
Cashier: Bukak lagi...

Round2 tgk cake yg ada.. Nak take away je pun.. berborak2 gak dgn adik tu tanya mana cake yg bestseller etc etc.. Call hubby tanya dia nak apa2 x? After dah decide..

Saya: Dik, akak nak cupcake ni.. ngan cake tuuuu..
Cashier: Taleh beli la kak sbb cashier punya machine dah tutup
Saya: Huh?? Taleh beli? Abes td saya tanya bukak ke x.. apersal jawab bukak
Cashier: Ye la kedai bukak lagi, tp cashier machine dah tutup..
Saya: Ok FINE! *blah dari kedai muka x puas hati*

*mengamuk mode*
BBM Sasa.. Sebab masa tu berjalan ke kereta.. Dalam kereta meluahkan perasaan x puas ati kat hubby.. Faheem tgh tdo dlm carseat, so boleh mencarut *matila*

Bing to the max!
Bodoh
Cam lahanat
Patutla ko jadi cashier jer, sebab ko bodoh..
Otak kat lutut

Cakap je la dah tutup.. Tader la aku nak marah.. Aku pun dtg lambat, just try luck je.. Yg ko jawab kedai bukak tp bila nak beli tableh sbb mesin cashier dah tutup tu aperhal? Siap layan aku borak2 tanya kek mana bes segala mala tu.. Siap tunggu aku call laki aku tanya dia nak kek ke x.. Aperhal kan? Bodo setan tau!

Anyway, selepas amarah redha kitorang gi Delicious.. Delicious tutup pukul 11pm.. Pegi matilah Just Heavenly.. U shud named ur shop as "Not So Heavenly" instead of "Just Heavenly".. Ouh another thing, hire smarter staff please..

P/s - I seriously cant tolerate stupid people.. Moron! Bing to the max!

4 comments:

  1. lol bongoknye. loyar buruk ade la. haha.
    mcm smlm ni i gi makan dinner kat kedai 8 orang, kitorg order lauk, so ok la kitorg order la boneless chicken 2 (as in 2 pinggan la kan logic la sbb dah 8 org mau makan)... tunggu punya tunggu makhluk tu bawak 2 ketui cetot je. T_T.
    apekah???? pk logic sket boleh tak?

    ReplyDelete
  2. Nak gelak ke nak kesian ni? Gelak dulu la kah kah kahhh! Tak pepasal rs mcm diperkotak-katikkan oleh budak cashier tu. Tp mmg vangang la!

    Aku pun xblh tolerate org bunguks. Apatah lg bunguks yg selowww *tarik rambut

    ReplyDelete
  3. nak gelak ke nak kesian nih.... MK kompius..!!! tapi sebagai seorang pemakan, I lebih kepada kesian kan u....

    tau mcm mana rasanya craving itu... hihihihih

    ReplyDelete
  4. lily, cc & mk >> tu la nak kata dia bongok, maybe x.. maybe dia saja nak kenakan i ke.. nampak muka aku sket lg nak menjejes2 air liur.. kenakan budak ni ok gak kan?

    ReplyDelete