Tuesday, November 16

Excited baby..

Last Saturday, I made use of Faheem's godmother to help me.. We went to Toys r us & bought the activity table for him.. There is no way I can manage handling Faheem + stroller + carseat, while carrying Faheem's stuff (susu, diapers, wet tissue, etc), carrying my handbag then holding a big box of the 8tvt table.. Ingat aku superwoman kah? Basically I can do all that I mention above, minus the box.. So, that's y a pair of extra hand is needed to hold the box

Where is the daddy? As usual the daddy is not around.. Perlu ke 40 juta kali nak mention.. laki melks tu kan mmg slalu outstation lama2.. And yes, I'll be driving back to my hometown by myself with Faheem today.. On the Raya day itself, Daddy will be joining us if he manage to catch the flight.. itu pun x konfem.. Kesimpulan, janganla berharap sangat..

This is faheem's excited face when he started playing with his new toys the next morning.. He also scream excitedly.. Priceless!! All thanks to Auntie Sasa.. Btw, did u gals noticed our new colorful carpet?

Clearer picture of the new colorful carpet.. I tossed the brown carpet to the store room & switched to this.. One of the measure for childproofing the house.. Mahal okeh bende ni!! 1 set ada 26 keping harga Rm89.95 kat toys r us.. We bought 2 sets.. Anak punya pasal.. Camner Mummy nak beli Gucci ni? Kate Spade pun masih kabur..

P/s - Selamat Hari raya Aidiladha to all.. Drive safely ya..

P/s 2 - Sasa told me that I'm quite efficient on "punggah memunggah" stroller klua & masuk bonet kereta, attach & detach the carseat.. Well Sasa, to tell u the truth I'm quite flattered.. A simple praise that really made my day.. Thats y lengan I mantap, gagah perkasa gitu :P

8 comments:

  1. aha ni looking colorful carpet u have there.. dulu masa Faiq pun we used to do that... tapi lelama dia cabut huruf2 tu n masuk mulut plak.. hoh... sabo aje la mcm takde makanan pulak kan.. last2 sekali cabut balik masuk dalam pastic... hahaha..

    ReplyDelete
  2. comelnya faheem dgn muka excited dia tu..dah ada baby ni terpaksa la berkorban kejap..sementara dia nak besar kan..karpet pun kena pakai yg sesuai dgn baby..sayang punya pasal kan..

    ReplyDelete
  3. apsal kau tuck in baju faheem? buat aku teringat kat budak kt utp yg suka tuck in baju kemana saja tu. org ckp even baju tdo pun dia tuck in. :p

    ReplyDelete
  4. Ada baby takde maknanya rumah nak mendeco bersama eric bagai... Tak berhabuk rumah dah kira untung.
    Gumbira gila Faheem dapat meja baru.. boleh dia main diri2 kat situ.

    Have a safe journey ya!

    ReplyDelete
  5. at least kau tak selembap org2 lain....aku dah buat pengakuan ikhlas kat ofismet aku "i tak suka kawan dgn pompuan2 yang tembel"..sbb tu kau kawan aku..dan jes juga :D

    ReplyDelete
  6. gambar first tu (faheem tgh tersengih) sgt comel & adorable! SUKA!

    p/s: nak pinjam itik.chihihihi
    hi misse_take

    ReplyDelete
  7. mcm tak sabar2 nak tgg baby i besar sikit mcm faheem.. hehe.. :))

    ReplyDelete
  8. nurru >> ouh makin besar makin active.. penat! skang i rindu momen2 dia duk terlentang je.. ahahah
    apau >> motif? abes la seme toys faheem.. ko nak itik, izzu nak octopus
    sasa >> aku ada sorang kawan jalan lembab nak M.. slalu aku je menonong jalan dulu
    ilot >> masa tader baby pun umah aku tader gaya deco bersama eric pun.. eric tu asek guna fresh flower.. tader duit aku nak ganti fresh flower setiap 3 hari
    jesz >> aku tuck in baju dia sbb kalau x tuck in masa tdo sure baju terselak sampai dada nampak perut je.. budak utp tu nama harikrishnan, bff zal *larikkk*
    lilly >> aah, potong gak la kadang2.. dah siap baju cantek rambut kemas.. tetibe rambut kene tarik.. or baju kene susu/air liur.. sket lagi nak sama rupa dgn org gila
    timmy >> ouh, so far faheem x masukkan dlm mulut lg huruf2 tu.. tp x tau la in future kan

    ReplyDelete