Tuesday, July 13

Sup Sayur + Tauhu + Fishball

Sempena nak diet kononnya, lunch ari nih makan sup nih jer.. tak makan nasik!! hehehe.. ouh, pastuh kalau petang perut dah start bunyi kruk~ kruk~ minum air kosong banyak2.. ahhahaha, bagi x rasa lapar kalau x, sebuk jer bukak fridge nak carik food kan? *hins*

Cara2 memasak - mudah sahaja (sebenarnya malas).. mula2 tumis bawang putih dengan halia pastuh letak air, letak garam sket, pastuh campak semua bahan2.. eh bahan2 x listdown rupernyer.. okeh ni bahan2nya, celery, carrot, leek, tauhu, fishball.. dalam masa 5-10 menet dah siap dah

main course - diet yang memberangsangkan *clap clap*

dessert - diet kah?????????

Hayo, dessert adalah Chocolate Moist Cake..so camner nak kurus? Dah kira bagus berat x naik.. Maybe sbb x makan nasik kot.. kalau makan nasik campur pulak lauk pauk kemudian diikuti dengan cake, pasti berat naik dengan jayanya! Selamat mencuba *ajaran sesat*

2 comments:

  1. hahaha... menu sup tu dah diet dah, skali je choc moist cake tuh fail terus diet weh.

    ReplyDelete
  2. aku rasa aku patut bersyukur berat x naik.. cita2 nak turun berat tuh mcm lambat je nak kesampaian

    ReplyDelete