Thursday, June 24

Buah cempedak di luar pagar..

Entry ni adalah derived dari Blog MK yang bertajuk Brussel Sprouts.. Secara tulusnya selama ni aku ingat brussel sprouts adalah taugeh.. Hahahah *matilah english fail* Ok, skarang baru tau brussel sprout adalah sayur yg rupernyer seakan2 kobis version mini

Since baru tau brussel sprout bukan taugeh, apa nama taugeh in english sebenarnya? Terima kasih kepada google, jawapannya adalah bean sprout.. so tader la fail sangat english aku, 50% la.. sprout tuh betul okehhh

Skarang saper tau Cempedak in english? Wiki pun tak tulis pasal nama cempedak in English, quote from wiki "The taste of the fruit is simlar to Jackfruit and Breadfruit with a hint of Durian" Haaa? Durian, ada ke cempedak rasa durian2 sket? And another thing, breadfruit tu apa pulak??

So mari wiki pasal breadfruit pulak.. Breadfruit adalah sukun u ols!!! Again, cempedak ada rasa sukun ke? Hmmm.. malas nak fikir dah.. At least pembelajaran hari ni brussel sprout = baby cabbage, taugeh = bean sprout, breadfruit = sukun.. Still tak tau cempedak dlm english tho :P

No comments:

Post a Comment