Friday, June 11

2 months old Faheem

What milestone? People keep on asking me on Faheem's milestone.. Not that I don't observe his development, just that I hate those question.. lately motherhood, baby's development, breastfeeding, pregnancy become too aggresive (in bad way) - end up similar like a competition *sigh*

Example, "Anak ko dah pandai wat pe? Anak aku dah pandai ini ini ini, itu itu..." --> Kids grow up on their own phase.. So tayah la compare beriya

Another example, "Eh, ko bagi anak ko formula milk.. Aku exclusively breastfeed anak aku" --> Dah kalau susu aku x cukup, takkan aku nak biarkan anak aku kelaparan? Btw, ko nih ikhlas ke x ikhlas susukan anak ko, mcm nak membangga diri je sebab ko mampu exclusive breasfeed

Example lagi.. "Ko dah preknen belum? Aku bunting pelamin!!" --> Apakah? Alhamdulilah rezeki ko cepat, tapi takleh ke ko jadi sensitif sket.. Ntah2 minah ko tanya tuh dah 5 tahun kawen, dah penat trying tapi tader rezeki.. nak wat camner.. sedeh hati minah tuh bila ditanya sebegitu

Aku penah ditanya oleh seorang makcik (kawan my mum) di sebuah kenduri kawen.. "Dah ada isi belum? Lambat betul ko nih nak berisi... Anak makcik.. bla bla bla... Bila ko nih nak berisi?" Aku reply balik.. "Ntah la makcik, tak taula bila.. makcik tau ke bila makcik nak mati? --> Makcik tuh sentap lalu ngadu kat mak aku.. Later, aku kene marah dengan mak aku sbb mulut celupar ngat.. Mak aku cakap "Tak leh jawab elok2 ke.. cakap je la tade rezeki lg"

Truth is, aku x penah nyesal aku cakap camtuh kat makcik tuh... *padan muka* Aku jumpa lagi makcik tuh masa akikah Faheem last month.. dia tanya nih anak kedua ke? Geram je aku.. Anak dia sebenarnya kawen lebeh kurang time aku kawen, terus branak... pastuh branak lagi (anak ke-2) sehari selepas aku beranakkan Faheem.. aku malas nak cakap pe pe dah.. kalau aku laser lagi tanya bila dia nak mati, aku takut dia mati bebetul kat laman umah aku

Eh, ter emo pulak :P

Okies, back to track.. I won't post entries bout Faheem's milestone jugak sebab aku malas.. I know I won't keep up with it - 1 month milsestone, 2 months milestone, 3 months milestone.. 3 years milestone.. 4 years milestone.. Sudeh! I write when I want to write.. No obligation.. Kalau aku malas, aku wat bodo je.. kalau aku rajin, aku update la blog ni

So, for now.. do enjoy Faheem's picx @ 2 months old.. Picx taken like 2 hours ago

neutral expression

smiling!! - wah, sungguh ketara double chin itu

apa yang sronok sangat ni? sampai tak nampak dah mata

13 comments:

  1. Alahai comel Faheem gelak sampai tak nampak mata! LOL.. Haha! Aku sokong kau laser itu makcik, sibuk je orang-orang ni kan...

    ReplyDelete
  2. ok..mulot die cam abe yeh! yeyeahh~ super handsome!

    ReplyDelete
  3. irwan, soklan lahanat/cepumas masa kenduri kawen >> bila nak mrasa nasi minyak kau?, kalau brani jawabla.. "eh, aku x penah berniat nak jemput kau"

    ReplyDelete
  4. ah >> boolat n dabel chin tu ikut abg yeh gak, kak ita tamo ngaku kak ita boolat

    ReplyDelete
  5. tembamnya Faheem.. Comel dah putih pulak tuh.. Ya allah, aku doa sangat2 anak aku nanti tidak mengikut kulit ayah dia.. ***bolehhhhh???

    i agree dgn soalan 'Ko dah pregnant ke belom?'

    seperti yg suka ditanya oleh makcikku yg kepoh ittew mcm anak dia je best. Pastu suka la citer yang menantu dia best sangat, kaya dan sbgnya..

    last2.. anak dia divorce, dok canang menantu dia tuh x guna pulak..

    Aku malasla nak laser2.. Tapi kalau dia sibuk citer depan aku,aku buat2 x dengar sajork.

    ReplyDelete
  6. cute nya....bile nak meet up ni...i nak gomol si faheem!

    pedulikan org kata lah. we know ourselves better. but good that you laser her haha

    ReplyDelete
  7. mk >> mk kalau suka mata sampai pejam2 x? ahahaha
    tini >> isk, apa nak gomol2 faheem ni.. mummy dia jeles
    zal >> mmg boolat cam potato
    lynna >> bambam n berattt.. lenguh tgn kalau nak berdukung je masa meragam
    ilot >> aku masa peknen, aku berdoa jgnlah faheem dpt idung kembang aku.. skali mmg idung aku sebijik.. naseb baik sehat tubuh badan, lobang idung ada 2.. kalau ada satu lg naya

    ReplyDelete
  8. wah comel nye faheem, huhuhuh berisi sungguh..

    ita, soalan2 tuh memang takkan alri.. e.g, kalau tak kawin.. bila nak kawin.. kalau dah kawin.. bila plak nak pregant, kalau dah beranak no 1, bila plak nak no 2.. kalau dah no 2.. tak kesian ke kat baby.. dekat2.. kurang aksih syg etc etc.. so org takkan puas hati dengan apa yg ada..

    dulu aku bg isap puting kat anak aku sebab mlm2 tetiap jam bgn.. penat wooo.. tapi org dok bising.. kan gigi tak lawa.. apa baby boy isap puting tak macho... malas aku nak layan.. bukan diorg yg bangun mlm2 bila baby aku nangis.. huhuh abaikan apa org ckp :D

    ReplyDelete
  9. comelnya faheem...tembam macam nak gigit2..

    ReplyDelete
  10. tik >> my nephew x isap pacifier pun n both parents punya gigi naturally tersusun cantik.. end up budak tuh gigi jarang okeh!! kalau jarang sket mcm aleya tuh ok gak la, nih jarang gila.. konfem bila besar sket kene kai braces.. so i x rasa psl isap paci akan jadikan gigi x lawa.. myth je tu kot

    lilly >> heheh, i mmg slalu gigit pipi dia sbb tembam ngat.. i tgk certain baby siap pipi tembam n labuh.. tuh lagi geram

    ReplyDelete