Tuesday, March 23

Stretchmarks!!

Statement untuk hari ini: Saya ada stretchmarks!!!!!!! :(

Ok, not that bad actually.. In fact skit jer.. Not that depressing anyway.. hehe..Kalau beriya tengok baru nampak.. Maybe dah appear for the last 2-3 weeks or baru appear last 2-3 days, I have no idea.. didn't realized it.

Yesterday went for my 38th week check up, nurse tuh tegor.. U ada pakai cream, oil or vit e x kat perut? N I answered yes... U dah start ada stretchmark la, sayang nanti perut x cantek.. Terus mata terbuntang, What? I ada stretchmark? Then gigih nurse tuh tunjuk my stretchmark at area D

U see, it is impossible to see the said marks when u have protruding tummy - area A covering ur sight from area C & area D.. Sebab aku x nampak aku wat la muka blank.. nurse tuh siap angkat2 perut I nak tunjuk jugak area D tuh.. sampai senak jadinya, las las aku buat muka convincing macam nampak then wat muka sedeh.. in fact aku x nampak pe pe yer. Balik umah, depan cermin sebesar satu pintu.. memang kene tengok reflection, kalau nak tgk tanpa cermin sampai sudah la tak nampak ape2.. terus I belek2.. n to my horror, mmg ada stretchmark!!

My mum always remind me to apply cream/oil which I did religiously everyday since I was 3 months pregnant.. but mama cakap sapu kat perut same as everybody else doktor2 x bertauliah, mommies mommies punya nasihat.. jangan lupa sapu perut dgn cream/oil.. SAPU PERUT, SAPU PERUT & SAPU PERUT~

Y am i writing this shyt? Haih.. bcoz it is frustrating.. All this while I sapu kat perut, memang perutlah iaitu area A, B (around belly button) & area C, sampai kat boobies pun I sapu sebenarnya.. but I never apply at area D.. coz I never know that area will expand, or maybe titik asalan stretchmark bermula di situ? i don't know!

So to all mommy-to-be specially in your early pregnancy, dont forget to apply cream/oil at area D - which is at your pangkal ari-ari.. seriously, no kidding! Altho the rubbing/applying 8tvt looks like u'r molesting yourself.. ahahah.. tapi nak cantek ke tanak? So buat jer okes?

No comments:

Post a Comment