Tuesday, February 23

Idea pleaseeeee....

Status suami saya di facebook: serious ideas needed for a baby boy (running out of time here) criteria: 1) good meaning 2) not danish, adam, haziq, etc - too many babies with those names

No offense to kids yang nama danish, adam, haziq.. tp seriously.. tanak la nanti satu kelas ada like 3 adam & 2 danish... even my nephew pun Haziq! Ada few nama lagi yang tak boleh digunapakai sbb will be the same as his cousin, 2nd cousin & future playmate (our fren's son it is) like Harris, Alif, Rayyan, Emair, Danish, Danial, Haikal, Firdaus, Adam, Fawwaz..

We are really2 running out of time here.. in 5 weeks time, still no preference and I really mean it.. Usually parents 2 be dah ada at least 3-4 names, just x sure nak pilih yg mana kan.. but as for us, we have nothing...... So please!! Do help us here.. Any idea?? Panik!

8 comments:

  1. Mohd Rafi kata dia nak namakan anak dia Rossi sempena Valentino Rossi.. Terus pening kepala haku..

    I suka nama nih dah lama, Khawarizmi
    Nama mathematician islam. Tapi laki i tak suka sbb dia tengah kemaruk nak letak nama depan 'R'. Nyampah gila.

    ReplyDelete
  2. weh ita, me oso last minutes kinda mom.. i mean name searching.. well, sindri kering idea.. kalau i ada idea, i'll tell you kay.

    ReplyDelete
  3. Dulu nak namakan anak i Dhani. tapi tak jadi hehe..tukar to fawwaz. We like our sons name satu jek senang nak ingat senang nak sebut senang nak isi borang peperiksaan hehe. Dah nama bapak 5 sukukata.

    Tapi anak perempuan nama dalam pikiran ada 5 suku kata gaks hehe camne nih

    ReplyDelete
  4. i suka satu nama teenage indon yg suka nyanyi dalam utube, hehe, gamaliel, but his name has a biblical/jewish history rather than quranic/islamic.. (but budak tu cute hensem sumpah tak tipu)

    and tadi i google nama gamal maksudnya unta..
    :(

    ReplyDelete
  5. jgn panik! aku pun x pk agi (aku ke yg pk? hmm). ok la, adi pun x pk agi. masih ada masa. it will come 2 u. (ayat penyedap ati sendiri)

    -jes-

    ReplyDelete
  6. ilot >> suami i nak letak nama mika sbb dia ske mika hakkinen.. baguslah, nanti anak i jd f1 driver, anak u jd motogp driver

    tinie >> nama i n dolla sgt panjang.. kitorang dah tau betapa tediousnya nak hitamkan masa paper mcq or tulis nama kat borang2.. x kisah boy or girl, kitorang mmg nak satu nama/word je (2-3 suku kata)

    dalia >> unta? cancel cancel.. tp kalau bulu mata baby mcm unta - ie lebat n lentik ok gak kan? ahahahha

    jes >> mmg dol n adi yg pk (at least 2-3 option) yet still need our approval.. hehhehe.. aku tau dol cek comment blog aku nih sbb dia pun curious apa idea2 yg diberikan.. ahahha

    ReplyDelete
  7. i terpanggil nak comment kat sini coz nama anak2 i mmg panjang campur dgn bapak lagi... so jadi la Adrianna Aishah bt Syammim Noori and Hannah Khadijah bt Syammim Noori... so dlm MyKids mmg menjangkau sampai second line... hehe

    tp we all mmg tak penah decide nak letak nama ape... biler baby dah kuar baru pk...

    ReplyDelete
  8. hi ari, mikael pun quite banyak skrg,
    ermm nama Umar fahim

    haha just a suggestion :)

    ReplyDelete