Tuesday, March 2

Busy Bee

Since last week, a bit bz.. Ana gave us 1 week notice for her merisik turned bertunang ceremony.. Then during perbincangan tarikh kawen ditetapkan in 2 months time.. So just imagine planning dalam masa 2 bulan with me yg nak meletup soon + mama yg kene jaga baby n jaga saya? ngeh ngeh ngeh... Ana already back in Kuantan, left me with my parents settling stuff like amik borang kawen kat pejabat agama islam, looking for mak andam mekap, decide on pelamin/banquet package, photographer, booking org lukis inai, catering + pinggan + menu, khemah + meja makan + kerusi... She will do her part la such as tangkap gambar, beli kain baju, tempah baju, tempah kad, beli brg hantaran....

Tommorrow (rabu), will drive to KL with mama nak beli stuff at Semua House/ SSF Jalan TAR then meet photographer + buying stuff for me & baby (nursing bra, disposable breast pad, diapers.. etc) so that I can start packing my hospital bag. Thursday morning, will meet up gynae for routine check up then heading back to Mentakab. Ouh, we decided to do my future son (yang belum keluar lagi nih) akikah's together with Ana's wedding.. Friday, will go to kandang kambeng booking kambeng akikah.. Papa boleh pegi sorang jer, tapi saya adalah excited (read: jakun) nak gi tengok kambeng, boleh?? Sbb mama ckp kambeng tuh lawa, bukan kambeng kampung yg slalu nampak tepi jalan

Okies, sekitar majlis bertunang.. Alhamdulilah everything went smoothly, the food was marveles n estimation was just nice, tader lebih banyak & tader la x cukup.. N I wud like to display my so called hasil creativity doing Ana's hantaran.. People who really know me well, memang tau saya tidak mempunyai darah creativity mahupun artsy fartsy ni.. melukis, mewarna, mendecorate seme adalah fail.. Tp sbb terdesak maka terpaksa la... Yes, it is simple! Kalau aku nak tambah bunga2 karut marut lagi, haruslah x tau apa jadi pada hantaran itu.. The rest of hantaran, Mama la buat..

I baked these cupcakes and decorate icing on it, then put it in box
Wrap dgn ribbon while menghalau pencuri2 cupcake (my nephews)
One thing for sure, if not desperate - I will not bake
Same as, if not responsibility - I will not cook for my husband
Saya memang malas!!

Tader masa/tak reti wat sirih junjung
The easiest way, guna tepak sirih.. classic kan?

Most of the time, mak buyung nih stayed dgn pengantin (pengantin ker? penunang?) dalam bilik.. Looking after Hafiz.. Mummy Hafiz bz jadi photographer lepas tuh komplen gambar dia tader.. Ahahah, nasib la.. Duduk dlm bilik, banyak gak hasil2 cam-whore kami berdua.. Tp Ana dah warn awal2, kalau masuk gambar cilake/posing maut dalam blog.. Siap la kene belasah

Kami 2 beradik camwhoring..
Trying to capture hafiz smiling, bila flash terus dia pejam mata

Mana gambar penuh or profile mak buyung & perutnya? Aiseh, memang x bertangkap gambar.. Lagi pakai baju kurung, baju longgar mmg macam x nampak jer.. Siap ada makcik2 tanya, dah kawen ke belum? Awwww... terasa seperti anak dara u!!!! *big grin*

This is the only pix of me yang penuh.. *minah baju oren*
Gambar lain, gambar muka je..langsung tade kelibat gambar perut

4 comments:

  1. waa, is yer sister getting married?.. bestnyaaa... it's like double celebrationlah this year?

    ReplyDelete
  2. minah baju oren? cikoren~~

    ReplyDelete
  3. dalia >> jimat duit i ok.. meaning i bayar kambeng jer.. kenduri makan consider as wedding nyer food.. keji x? kalau wat separate.. makan2 n kambeng, i kene bayar.. ahahha

    zal >> rampasan kuasa!! cikoren lama aku dah gulingkan

    ReplyDelete
  4. haha. alar sesapa pon leh jadi cikoren dgn syarat pki baju oren :p

    ReplyDelete