Sunday, January 3

Busannyer kene cucuk :(

My check up is tommorrow! *hidup dalam ketakutan*

I dun like going to check up when I know I'm due for blood test, ATT jab, glucose screening test & etc etc.. but I do look forward seeing my baby thru ultrasound, jumping & moving around.. So esok due untuk 2nd ATT jab.. kalau ponteng check up boleh tak? Busannyer nanti lengan keras, tangan lenguh.. haih :(

N my check up adalah pukul 8 pagi... aduhai!! Masa sgtlah tidak bersesuaian dengan I yang bukan morning person nih.. During nak set appointment tuh, ingat nak cakap "kul 8 pagi I x bgn tdo lagi la" tapi yg terkeluar dr mulut adalah "tader appointment lambat sket ke?" and nurse reply, "tader la.. doctor punya slot yg free ari tuh kul 8 je, first appointment".. So I have to agree unless I want to make a big fuss out of it, then the nurse have to go inside doc's room n ask him to set different date so that I can get my beauty sleep! Macam keji jer..

Ouh, I forgot to tell u guys that DH & I decided not to do 3d/4d scan.. The reason y, kitorang nak surprise!! We dont want to know what he'll look like, kalau boleh choose lain la crita kan? And to ensure that I will not be in stress/depress state if we know early about any abnormalities lalu hilang eksaited waiting for him to come out & see the world.. I am very paranoid u see, so this decision is made to protect me from emotional breakdown jugak.. Actually it is fully his decision, kalau ikut paranoid I.. lama dah I buat 3d/4d scan itu :P

Okeh la tu jer nak crita.. Ada sedikit saket hati / kegeraman nak crita pasal our tenant yang pengotor nak mampus, tapi x transfer gambar bahan bukti lagi..

4 comments:

  1. woh, sgt pengotorkah tenant mu tuh?

    surprise is good.. hahaha

    ReplyDelete
  2. ah >> thanks, tangan dah lenguh dah pun :(
    dalia >> yer sgt pengotor, nantikan update baruku penuh dgn gambar yg disgusting.. mlm ni juga akan ku tulis entry altho tgn lenguh *gigih*

    ReplyDelete