Thursday, November 5

Stay connected

Bersiaran dari bumi Mentakab.. hoyehhh, ok sesiapa tak tahu Mentakab adalah di Pahang.. tengah2 antara Kuantan & KL.. tak! bukan macam Kuala Lipis or Jerantut yang kene masuk ceruk dalam, Mentakab tuh bandar tepi jalan besar ulang alik antara KL-Kuantan.. ha betul, macam Bentong.. Bentong tuh pulak tengah2 antara Mentakab-KL. Paham x? Kalau x paham pun taper, I x kisah

Yer betul, saya orang kampung jer :)

Ok, sebenarnyer nak crita.. I dah register jalurlebar!! Chihihi, so takder la I melangut jer tanpa Internet kalau balik kampung... hehe, yang penting I boleh bersiaran dari bumi Mentakab.. Errr, kalau I rajin I update la blog slalu.. provide that ada idea la n tidak kemalasan.

Ouh, broadband nih kene suruk kalau my nephew, Harris balik.. Nanti dia konker (mcm dia konker TV) sebab he is avid fb - main restaurant city, roller coaster kingdom, UNO n banyak lagi, chat kat FB lagi.. I think it's too much for a boy aged 8 years old.. tuh x campur lagi dia punya internet game Ben 10, etc.. x campur lagi dia punya gmail, penuh inbox haku dia fwd semua jenis email

Harris nih guna the same gmail create account FB dia.. n I happened to know his password, kadang2 timbul gak niat jahat nak close account FB dia.. muahahha!!!! *gelak setan* he is too addicted dgn FB tuh, no wonder FB letak rules utk 12 tahun keatas, tp being a bright kid.. he put his birthdate year 1997 instead of 2001.. :P

To Papa n Mummy Harris, u r most welcome to use the jalurlebar tapi still kene suruk2.. I even warned my dad jangan bgtau Harris.. ahahaha.. My dad tuh slalu berlembut dengan cucu2 dia, my mum tegas sket, if she says no means no.. totaly terbalik from my dad.. thats y both my older sister baik/dengar cakap sbb anak mak, not like me.. degil ya amat sbb I anak bapak :P

Ok chiow.. luv, Ita yang degil :P

5 comments:

  1. wahwahwah, bebudak skang, my kids been bugging me nak ada account sindri, hehe

    ReplyDelete
  2. dalia >> jgn bg derang bukak account sendiri, nanti jd mcm my nephew.. n kitorang semua blame my husband sbb tolong dia create

    dalina >> i blk US lepas beranak kot.. so lambat lg

    ReplyDelete
  3. lepeh and jerantut dua2 pun hulu ke? sedeynye.... :'(

    ReplyDelete
  4. isk, aku cakap kene masuk ceruk dalam (read: menyimpang dr jalan besar)
    aku x ckp hulu, kalau hulu.. jenis off road, tader electric, air bagai

    ReplyDelete