Friday, September 4

Northern Porridge... gitu~~

Title kecoh jer, ntah apa2... Smalam, telah menerai resepi Ash bagi yang bertajuk Kanji Utara.. Sangat best (to my liking la!!) & totally bukan bubur lambuk.. I siap promo at my ayong supaya terai.. Altho banyak halia digunakan, tp halia punya taste tak overpowered halba campur punya taste :)

Tetapi kerana banyak halia digunakan, maka setelah seharian berpuasa & makan kanji nih as berbuka puasa.. maka rumah saya penuh dengan desas2 angin klua dari kami berdua dari atas & juga bawah... muahahaha. Untuk resepi, sila klik sini.. Warning: bahasa yang sangat bersahaja... quote dari entry asal:
  1. then campak pulak halia and serai. kedua2 bendalah ni uols kene la titik dia dulu ataupun hentam dengan belakang kuali ke apa --> ash, umah hang tader anak lesung ka?
  2. api sepanjang masa jangan la mcm api neraka kerana nanti berkerak la bubur kau ye --> sungguh wicked lawak nih, takut plak i *insaf sekejap*

kanji utara

5 comments:

  1. hahaha, bahsa dia lawak.. nak cekidout le, haha

    ReplyDelete
  2. wowow itak da berjaya! i nak wat gak ...

    *smbil bayang acai bebel2 masa campak2 halia dlm bubur*

    ReplyDelete
  3. dalia >> kalau real life, si ash nih mmg lagi suka meracau tau.. mmg menghiburkan.. ahahha

    kimie >> i punya bawang merah goreng x secaramelized mcm ash punya gambar.. simple jer masak nih tp mkn kanji cepat lapar balik :(

    ReplyDelete
  4. hahahaha.. pintar2.. glad that u liked it. ko guna halba campur ye? next time guna halba saje ye.. halba campur tu org guna masak ikan masak asam uols. huhuhu. but kudos sbb berani experimentasi dengan rempah!

    btw, i masak kat umah izzu. tak cukup apparatus, sbb tu i terpaksa hentam guna belakang periuk. bley?

    ReplyDelete
  5. i guna halba campur, dats i mention halba campur.. i tader halba jer.. (letih la nak kurik halba dr halba campur tuh)

    kesimpulan, jgn susahkan diri.. guna jer apa yg ada :)

    ReplyDelete