Friday, July 24

It is Getaway *doink*

Saya sangatlah tidak peduli kalau orang typo2 ni sebenarnye, even I myself always type amndi for mandi.. gelak2 then habis kat situ je la..I even can tolerate phonatic spelling to replace normal spelling, example..new year as nu yer, customer as kasteme, rice cooker as rais kuker, feedback as fitbek!!

Hari nih saya puasa so tiada tenaga nak jalan2, maka facebooking jer la..While viewing my friends picx album, guess what I found?! I found 5 of my friends have an album called "GATEAWAY" Apakah? I think we should apply to Oxford Dictionary that getaway can have two ways of spelling, the normal one 'getaway' and the latest one 'gateaway'. Ok apa? melarikan diri dari pagar - assume that it is pagar rumah.. in a way maksud dia vacation jugak kan?

From my pov, tak peduli pun as long as I understand what he/she is trying to convey.. itu sudah memadai.. that's why I can accept it relatively well.. bagi la ejaan camaner pun, ayat tunggang langgang camaner pun.. OK SAJAAAAA! Kita bukan tengah amik SPM...

7 comments:

  1. yezzaa..agree! peduli hape nk typo kan.. biaselah tuh.. xkan nk tulih skema2 kan xcool ah =P nway, saya adelah baru habis mengganti puasa semalam!! yahoo..buleh balik raya~ taun nih nk gi raya umoh ayoh loh la.. gi mkn kuzi ngan roti jala..slruppp~

    ReplyDelete
  2. ari nih last ganti pose! hehehe.. raya nanti akan saya menunggu anda di rumah ayohloh dgn kuzi..

    ReplyDelete
  3. hehe, me slalu salah eja yg words ejaan ala2 sama, tak intentionally pon

    know - now, bunyi tak sama tapi sebab ala2 slalu tertype

    where - were

    bareable - bearable

    cth le tuh sumer, and the grammer and spelling checker would be hubby dude, hehe, mcm cikgu inggeris taw..

    by the way, morn itaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  4. morneng~
    alar.. understood la tuh..salah eja bunyi sama.. OK jer.. paham jugak
    btw blogspot ada issue lagi la.. takleh post gambar (utk shopping blog).. nasib baik kat blog nih leh bebel2 jer :P

    ReplyDelete
  5. ada plak, yang terlebih eja.

    Itu = itiewwwwwwwwwwwww
    Ini = Iniewwwwwwwwwwwww

    HOW??

    ReplyDelete
  6. peah!! motif lama x update blog? semenjak kerja baru nih x story pun.. kalau apau x bgtau, melk masih ingat u still kat alor star

    ejaan yg dipanjangkan itewwww (eh melk eja tader 'i') paham jer, cuma berbelit sedikit lidah nak sebut

    melk ada satu lagi yg word lari jauh dr maksud, tp melk paham

    ALI = AKU

    sbb L sebelah K & I sebelah U.. so how?

    ReplyDelete
  7. tru la ita, i osso agree wif yu. As long as its understandable what the heck. bukannye buat essei utk exam pon. Yg penting message itu sampai sudah...

    ReplyDelete