Thursday, July 23

Food Wishlist

keropok lekor :)~

I swear, I'm going to eat all of these when I'm back at Malaysia... Anybody interested to eat any of the item below + dating / catching up with me?? Ok, lambat lagi sebenarnyer.. but dun care, nak list down gak! not in particular tho.. *drooling while writing this entry*
  1. Mee Jawa my mum *hi Mama*
  2. Kuzi daging/ayam my MIL *hi Ma*
  3. Nasi Dagang Ikan Tongkol
  4. Nasi Minyak
  5. Nasi Lemak Ayam Goreng Setapak *Mali Angels*
  6. Char Kuay Tiow Setapak *Mali Angels*
  7. Double Cheeseburger McD
  8. Nasi Ayam Hailam Uptown/Ampang/BB
  9. Keropok Lekor
  10. Tom Yam Vicchuda Uptown/Kota Damansara *hi Tinie*
  11. Ikan Pari Bakar Tangling
  12. Laksa Penang
  13. Ikan Kerisi Asam Pedas
Now, the list of the food I never tasted before but I'm dying to try or the place/restaurant I want to go because of it's class, it's review, it's environment..etc etc
  1. Chocolate Volcanoes *hi Dalia*
  2. Nasi Beriyani Gam by Ozy's granny *hi Ozy*
  3. Burger Om, beside SPCA Ampang
  4. The Carat Club, Pavilion *hi Sasa**Juicy Angels*
  5. Harrods, KLCC *hi Jes**Juicy Angels*
  6. Look Out Point, Ampang

13 comments:

  1. by the way, yer wishlist nampak sangat enak, nak ikut pi makan kat umah mak and MIL u, hahahahaha

    ReplyDelete
  2. ada satu lg nak tambah tp malas edit... kari kepala ikan uptown hawkers... hehehe

    kalau kuzi tuh raya mmg my MIL masak.. tp mee jawa tuh.. i mmg suh my mum masak specially for me.. mcm x penah pulak menu mee jawa masa raya

    ReplyDelete
  3. Ita, my husband and i also lurrve TOM Yam Vicchuda, selalunye g restoran diorang yg dekat ngan uptown tu la, dari kedai, just one lot je sampai besar cam sekarang ni ha....tetiba rase lapar....hehe

    ReplyDelete
  4. mantop kan tomyam dia? i dulu duk bandar utama.. mmg slalu gi kedai kat uptown..pastuh i pindah kota damansara.. lagilah.. kat kota damansara ada 2 branch vicchuda..

    ReplyDelete
  5. see see? even aritha pun nak pergi look out point =P (my fren tak mo pi. i tak pernah pi. boleh tak?). bes tak the food?
    aritha, i decided to send the item to msia terus sbb she charged me usd4 shipping, so since not much diff but next time i nk beli bende can i ask them US ppl to send to u? *blinks innocently*
    if i jadi folo hubs, i might do the States in mid October, tengoklah my finances how by then. will let u know kay? =D

    ReplyDelete
  6. i know the place, tapi kitorang pernah berbuka skali kat situ erk, makan lauk ikan, err maybe sahaja, and dikopakkan barang rm60 bleh, hehehe, tpi makanan dia mmg sedap, but not the one plate food, ke aku sorang sajer yg cakap..

    ReplyDelete
  7. dalia >> u r referring to wic place? vichuda ke look out point?
    lily >> nak gi look out point sbb scenery.. org ckp food so-so jer.. no worries, just lemme know when u r coming etc etc

    ReplyDelete
  8. rasa nak pitam nengok nama makanan .... nasib baik tak lama lagi nak balik mesia dah.

    ReplyDelete
  9. vicchuda kota damansara lagi selamat parking... if uptown, my car penah kena pecah & my fren punya laptop kena kebas wpon tertinggal tak sampai 5 mins..semata2 nak makan tomyam vicchuda...;)

    ReplyDelete
  10. penangan tomyum vichuda.. ahhaha.. apa la derang letak sampai sungguh mengancam rasanya

    ReplyDelete
  11. the vicchuda branch kota damansara seksyen tepi hgway tu sgtla tak berapa sedap compared to dekat sunway kd...;)

    ReplyDelete
  12. aah, tepi hiway tuh kurang mengancam sket.. yg uptown n sunway kd tuh sebijik rasa.. teringat kul 3 pg masa bulan puasa gi sahur kat sunway kd :)~

    wah.. ada taiko KD nih.. boleh geng!

    ReplyDelete