Thursday, July 16

Anon & Haters

Tetibe these past few days, banyak terbaca komen n chatbox at other blogs.. The normal one biasalah komen2, bergossip, q&a.. tapi mesti ada selingan2 HATERS ngan ANON2 yang mengutuk, mencarut, n god knows what else la.. Alhamdulilah, so far tader pulak haters or anon yang menempel dalam blog I ni.. tapi I totally can't understand what was in these haters/anon mind?

Firstly, perlu ker nak kutuk orang yang tak dikenali... Dah la tuan blog tuh tader kacau idup kau or sebuk suh kau baca blog dia.. ko sendiri yang pi masuk blog orang tuh kan? 2ndly, it's all about choice.. kalau kau tak suka penulisan orang tuh and kau nyampah bila baca or ko rasa dia over/gedik/bodo/pathetic/desperate ke apa ke.. u have the choice not to read it again.. y bother coming back from time 2 time & gigih bagi komen negative? Daripada ko buang masa baca blog orang ko nyampah tuh then ko sendiri saket ati.. baik ko baca online newspaper ker.. tader saket ati kau kan & tader saket ati orang yg ko kutuk tu kan?

Dah la kutuk kaw-kaw punya, pastuh guna Anon.. Nampak sangat takde telor.. brani cakap, tapi takut nak bertanggungjawab.. Bagi nasihat sket punya bagus, tapi if really ko tuh baik sangat.. there are ways untuk tego orang.. Nampak orang melayu pakai bikini tepek gambar dalam blog tetibe sound "tutup la aurat, ko bukan cantik pun.. muka pun macam #$%^&*" . Siap mencarut lagi, baik ke tu? There are better ways seperti email her personally with good words.. bukan kutuk camtuh.. I'm not supporting orang buat dosa, but I'm just not judgemental. Oh, pasal judgemental nih, kene meracau entry lain.. ahahhaha

These people choose to live their life negatively and spread all those bad vibe to others. Same as FB pun.. kalau kau nyampah ada one of your friend nih asek update ntah apa2.. tak perlu yer nak post wall2wall kutuk dia.. ko tak suka, either ko defriend jer dia or HIDE.. the hide function is there for a purpose ok!

I'm not that goodie2 type pun, I'm still a normal human being.. Slalu jer mengumpat kan? Example, M (bukan nama sebenar) a female friend of mine & not that close to me anyway.. M selalu mengaku dia adalah BWB (beauty wif brains) brains yer.. bukan brain.. so she ain't that smart u see.. but I choose not to ngumpat in front of her or harras her.. I'm just questioning & discussing facts about her with my close frens.. In a way I considered that as ngumpat jugak la.. If they r not available but I need to say sumthing I gossip bout it with DH jer..

Warning, it is still not cool to mengumpat yerrr!!! But at least it is one time only and ended there n then. Why I choose to do this bcoz, my negativity wiill spread to those who really close to me only.. I don't remit the bad aura to M herself.. at least I tak saketkan hati dia, sbb on the first place.. she didnt do anything bad to me.. Only me yang terasa "apersal minah nih camnih ar?"

So, I wud like to ended meracau2 here before I have my own haters following me around... ahaha.. Hopefully not! It is all about CHOICE people! Peace~

6 comments:

  1. heip... apa baca blog lagi nih... gi prepare apa yg patut! 2 hari jer lg

    ReplyDelete
  2. AGREEEEE, cant agree less.. heheh.. dah le anon, memang betul tak bertelor.. and by the way, they usually hating for reason yg tak solid pon, like the bikini thingy.. i don't think the haters org baik2.. only norms and comformity mengatakan the bikini tepek blog is soooo way less better then them.. hehe.. seriously, slalunya orang yg baik2 the approach would be diff. org yg macam baik, is another story.. hehe

    ReplyDelete
  3. there is thick line between orang baik n orang yg macam baik
    but there is fine line between stupidity & speak up...
    so tanak cakap pepe.. paham2 jer la.. tego orang mcm tuh.. sah sah la *bleeep*

    ReplyDelete
  4. hehhehe... daku selalu buat kerja 'removed friend' nih. Ye la daripada kita sakit hati hari2 baca FB stats mereka baik removed jer. Hati senang, dosa mengutuk pun tak de. As easy as that.

    ReplyDelete
  5. betul2, remove jer friend drpd kita saket ati..
    tp kan i penah remove fren then the next day dia add i jd friend balik then siap bg msg "eh, i tot kita dah jd friends"
    i blame technology jer.. i ckp fb ada bug.. ahahha.. then i x defriend dia dah.. i HIDE jer.. sorang kawan ilang pun boleh perasan

    ReplyDelete