Wednesday, June 3

Pementasan Drama, Act 2

Content: Idea dicedok dari blog Izzu (Act 1). Namun begitu Act 1 & Act 2 tiada kaitan langsung. Nama watak telah ditukar untuk mengelakkan terjadinyer perang dunia ke-3. Jalan cerita adalah 95% benar tetapi diolah untuk mendapatkan drama yang lebih mantap. Baki 5% adalah bahan umpatan yg ditokok tambah untuk melindungi umpatan sebenar. Namun watak2 akan tau diri sendiri siapa selepas membaca. Sekiranya anda tidak terasa, maknanya itu bukan anda.

Disclaimer: Sila jangan teruskan bacaan sekiranya anda tidak mahu ion2 negative melekap pada fikiran anda. Drama juga mungkin menimbulkan banyak pertanyaan & kekeliruan serta mungkin anda tidak akan faham langsung. Conversation ini bukan berlaku bukan dalam masa sehari... Berhari2 malah berminggu2 menggunakan teknologi Telefon, Conference Call, YM, SMS, email serta face2face... Cuma telah diringkaskan oleh penulis skrip.

pementasan drama berupa wayang kulit

Pocahontas:
Hayo!! Smalam mak nangis sbb Thinkerbell tuh mengada2 sangat. Kecoh gila, dia tuh tak reti2 nak bersyukur ker? Sebuk nak lawan tunjuk konon life dia lagi bagus. Depress i ols
Thumbelina:
Tu ar, nangis beriya.. Ingat ada kematian, perlu ker nak nangis sbb mende kecik camtuh? Dah la, jangan chat dengan dia dah
Pocahontas:
Nak tulis entry2 berlagak dlm blog leh x? bg berapi lagi si Thinkerbell
Thumbelina:
Up 2 u... Besfren kau khennnn???
Pocahontas:
Banyak la incident2, start dengan B---, then M-----, pastuh T-- skang pasal B------- pulak *bleeppp...umpatan selama 10 menet * coach* cikki dia* LV* cikki i* henbeg*
Cinderella:
Kalau tengah emo n meroyan, memang senang jer nak nangis.. Nangis jer sampai lega.. I ols rasa dia jeles kat u ols la nuq, nampak sangat dia nak jadikan u ols idola..
Pocahontas:
Masalahnyer... perlu ker jeles dengan mak yg pondan ni?? Kaedahnyer, her life is much better than mine.. So apa masalah dia?
Princess Norlita:
Gedik tau Thinkerbell nih, Pocahontas u sekeh je la kepala dia... Motiff sangat? Pas nih dia mengadu kat cikki dia suh carikan kawan pondan pulak.. tetap nak menang dgn u khennn?
Sleeping beauty:
special appearance *pose pose chantik*
Cinderella:
Ada orang memang jenis camtuh.. Competitive x bertempat.. Bagus la, u ols pun dah ada 'besfren' baru.. I ols memang dah ada 'besfren' since beberapa bulan yang lepas..
Pocahontas:
Hahahaha... Rapunzel ke? Snow white, u ols tanak carik besfren baru ker?
Snow White:
U ols type je, nanti I baca *HI MAKANAN SEBESAR* *bz masak nasi goreng*
Cinderella:
Lama betul Snow White masak nasi goreng... eh dia dah DC la.. ahahahah... Rapunzel tuh slalu nak compete dgn mak.. The latest masa H------- & K------ *bleppppp, umpatan selama 10 menet* cikki dia* melagho* LV* cikki i* melagho*
Pocahontas:
Uiks, x prasan lak... tp pk balik..yer la.. betul gak.. ada ayat2 berunsur cikdih sentap lite2.. pada mak, kalau ayat dia ending ada ikon :P or :D or :) or word heheheheh... she's ok, tapi i ols x sangka pulak dia sentap
Cinderella: Itu la pasal u ols... Mrasa Rapunzel kene fire dengan MinnieMouse.. terus Rapunzel gelak malu2
Thumbelina:
Alar, yang Rapunzel tu kecoh sangat pun knape? Dia jugak yg mendistance kan diri sebab ada kawan2 baru.. Selama ni pun dia bukan join korang sangat pun, tetibe nak sentap.. pegi la mengadu domba kat kawan2 baru tuh.
Pocahontas:
Aku rasa Thinkerbell tuh nosy gila... ciksan (bosan) aku.. sket2 tanya macam2... then tetibe cerita macam2.. adake aku tanya?? Tp aku rasa nosy lagi si Rapunzel.. Melk kadang2 rasa nak muntah tengok statement dia.. Nampak inesen gila padahalllll??
Thumbelina:
*pose tutup radio*
Pocahontas:
Wah siap tutup radio tuh...kemain lagi nak concentrate
Thumbelina:
Korang byk citer hot n gossip.. Geng kitorang punya gossip asek2 cite pasal :@)
Snow white:
*tetibe YM on balik*
Snow white:
Ouh speaking of wic, aku x rasa Rapunzel tuh inesen langsung, berlakon jer lebih.. HIPOKRIT!! *pose muntah darah tengok statement* Ko tau tadi dia *bleeppppp, umpatan selama 10 menet* cik betik* purse ferragamo* cik betik* tod's*
Pocahontas:
Haih, Sungguh x pk perasaan orang lain.. melk slalu kene speedo dengan Rapunzel. Redha kene speedo.. In denial kene speedo katanya.. *pose clueless*
Snow white:
Chihihihi ;))
Sleeping Beauty:
Special Appearance lagi *pose pose cantik sambil tutup tirai*

7 comments:

  1. hahaha, nasib baik dah tau sikit2, kalau idak cluless giler, :)

    ReplyDelete
  2. dalia >> isk, tayah faham beriya, ita nak lepas geram jer sebenarnya
    kimie >> i edit entry tambah watak sleeping beauty eh..sat no~

    ReplyDelete
  3. paeh >> entry emo.. sekali sekala je mood bertukar

    ReplyDelete
  4. i rs i tau sape rapunzel and pocahontas. leh x nk teke kt cni? hahaha..

    ReplyDelete
  5. awas.. tableh teka.. diam diam jer

    ReplyDelete