Sunday, April 15

Keropok Ikan Haji Hassan

I'm pretty sure u guys always hear the phrase "i will give my 110%", but have u ever heard the phrase "i will give my 204%"? Hihihi.. phrase ni Haji Hassan je guna okeh, copyright reserve gituh..
Ikan + tepung je dah 110%

Friday, April 6

Faheem is 2

Faheem is 2 today!!
Picx taken exactly 12 hours before he turns 2 (@8.35pm last night)
As usual, sebuk conquer mummy punya phone
P/s - Happy Birthday to Iqi too, he is 1 today
P/s 2 - Happy birthday to Auntie Dalia jugak~

Thursday, April 5

Cable hilang

Nak transfer gambar tapi x tau kat mana cable nye.. So, later bila jumpa cable tu.. Baru I wat entry2 bergambar yang lapuk/ketinggalan zaman

Wednesday, April 4

Cambodian for Beginner

Ko ado? Nan ado khen? Actually my sis punya maid dari kemboja tu dah dihantar pulang.. asek nangis, asek saket dada, asek kpala pusing, asek tido, asek berkurung dalam bilik.. mintak amik gula dapat garam.. end up Ayong pun kpala pusing jugek.. Las las hantar je balik negeri.. Skang saper nak baca kamus ni? Cuba cakap?? Maid baru - datang dari Indonesia gak altho Ayong + BIL agak serik lepas insiden maid kupu2 malam yg terpregnant itu tapi at least tade language barrier, tayah berkamus bagai..

Friday, March 23

Hardship

These are the gift that I bought for myself to appreciate my hardship for the whole year of 2011 - ie long hours, working on weekends & working during public holiday - specially during november (group audit). Saket ati, gray hair, stress, pimples etc.. Hardship for this year, next year March - once bonus credited to account, kita settlekan ok?


Wednesday, March 21

Kidzania?

At first macam nak gi Kidzania, dekat dgn ikea tu.. But then macam cuak je nak explore new place by myself + faheem je.. Hubby as usual is not around - by now korang sure dah lali dengan ayat ni.. Malas bawak bibik gak.. Faheem ni kalau ada Mummy or Daddy dia jangan harap nak ngan orang lain.. So kalau bawak bibik, bibik mmg konfem bersenang lenang.. aku jugak yg mcm maid, aku la yg bawak kereta, aku la yg layan apa faheem nak altho tgh driving, aku la dukung faheem, aku la order food, aku la suap faheem, aku la yg bayar.. dr bawak bibik tp aku bengkek je sbb dia bersenang lenang.. baik suh dia duk umah masak lunch utk i (bibik i masa sedap tau)

Bukannyer dia yg nak bersenang lenang, I rasa dia pun susah hati sbb terlampau bersenang lenang.. sbb in term of effort mmg dia boleh dapat "A".. bukan dia x cuba pujuk faheem tu, bukan dia x cuba dukung faheem tu, bukan dia x cuba nak suap faheem.. faheem yg kerek dgn dia..x pedulikan dia if mummy or daddy dia ada.. tp bila I pegi keje.. ok plak faheem friend dgn bibik..


eh macam dah lari topik.. anyway.. ok sambung balik, macam cuak nak explore kidzania tu.. tanya kat bbm n whatsapp sesaper yg dah pegi.. derang ckp its like a big city konon2 bebudak tu ada keje sendiri, boleh jual beli brg, save duit n whatnot.. i was like, ayo Faheem umur pun x sampai 2 tahun.. reti ke nak appreciate bende2 camtuh.. tp tgk website kidzania dia kata ada 8tvt utk budak2 kecik.. since x sure decide nak gi kizsports gym kat empire je la.. situ konfem ada playland.. altho faheem x utilize n x panjat2 tinggi2 lagi or turun slide or turun bende pusing2 tu.. tp x kisah la price I pay pun less than half for kids below 2 years old kan? at least tempat luas, faheem leh buat sprint 100 metres n if tersepat/tersadung pun carpeted n soft landing la



N the most important thing ada kandang (is this the correct word?) yg penuh dgn bola2 kecik yg colorful.. Everytime faheem jumpa kandang camnih tetibe je dia akan extra sronot n gedik.. Gedik berlakon konon2 tdo atas bola2 tu.. pastu menyelam terjun tiruk dalam bola2 tu.. ada plak slide yg trus masuk ke dlm kandang tu terbenam badan budak by half dek bola2 yg byk tu.. tu je la nak citer.. nanti dah besar sket or bila daddy dah ada kita try explore kidzania tu.. i akhiri entry i dgn gambar anak i yg gedik dlm kadang bola2 tu


Tuesday, March 20

My weekend~

Last weekend i had unexplain throbbing headache during the day.. and the weird part is: it is gone after sunset.. Vampire disease sangat kan? *pose twilite*


So on Saturday, pukul 7 malam baru gerak ke OU shopping lite2 where faheem buat "peghak" dia refuse to wear his shoes and buat sprint 100 metres or more berkaki ayam.. On Sunday plak dah ptg like 5pm baru terhegeh2 buat plan, wanted to watch movie but cinema was flooded by kids yang still bercuti skolah, end up groceries shopping dkt cold storage je besides eating n eating n eating la (what's new bout that kan? dasar pemakan yang berjaya)


Anyway, during the day yang gedik saket kpala x tentu pasal tu.. I just spent my time reading past issue of Harmoni, Mingguan Wanita & Saji.. Thanks to my SIL, dia mmg ske beli.. Pastu she gave all to me so that I can give it to my mum.. Tapi sebelum bg my mum I la baca dulu kan..


Besides that I rearranging my fridge magnets yang lintang pukang (sbb faheem main la) and wipe/clean it as well la.. Certain FM specially this one particular FM yg ada bulu2 - collector dust yang berjaya.. Ada satu cadbury chocolate bar FM ni plak dah berkulat maybe bcoz it looks like a real cadbury chocolate which I dah simpan dalam fridge later baru realized it is a FM baru kluakan dr dalam peti sejuk.. then bcoz of humidity dia berkulat kot?




I did some maintenance work also.. ada FM yg magnet dia dah terjatuh.. kpala dah kene penggal n whatnot.. beriya beli super gam UHU.. Masa baru je sambungkan kpala si vietnam 2 orang tu tetibe Faheem woke up from his nap & curious with what I'm doing.. Elok2 je I dah sambungkan kpala tgh tunggu kering Faheem took those 2 vietnamese people & genggam kuat2.. Tercabut balik kpala dia.. Sian.. Nasib baik boleh reattach balik.. hihi




The outcome.. Hehe.. Susun atas2 je specially yg fragile so that Faheem x sampai.. I left a few yg x fragile kat bawah so that Faheem main yang tu je..




Oklah tu je.. ari ni I cuti.. first day of spring katanya.. cuba teka I ikut Public Holiday country mana? I cuti mmg x sama dgn org lain.. Nanti public holiday Malaysia, mula la I meroyan kene kerja.. hiks